
Gastropub Jalo
Asemakatu 2, Jyväskylä
www.gastropubjalo.fi
Ravintola Jalo oli tuttu aikaisemmilta illanistujaisruokakeikoilta, koska tämä ravintola on myöhään auki. Sitä pitää arvostaa. Ihmettelen miksi ravintolat lyövät ovensa kiinni klo 22, viikonloppuisinkin. Ehkä Suomi ei ole lähellä keski-eurooppaa ja metsäläiset pitävät perunasta. Toki miksi mainittu ravintola on auki myöhään on, että paikka on s-mafian ja hotelli on liimattu siihen kylkeen, vai toisinpäin.
Hampurilainen itsessään tuli kolmen ranskalaisen kanssa, joten ateria ei ehkä ole paras asia kuvaamaan annosta. Keskitytään kumminkin olennaiseen ja mikä tekee paskasta aitoa.
Burgeri oli iso ja mainiosti käteen mahtuva. Sämpylän kuohkea preesens edusti epätyypillistä leivottua mallia, josta nautin. Hampurilaisessa on kumminkin kyse kokonaisuudesta ja jokainen osa-alue pelaa yhteen kuin 11 miestä parhaimmillaan keskuskentällä.
Kasvisjuustomurekepihvi oli hyvänmakuinen ja juusto toi siihen tarvittavaa kick to the jamsia. Juusto on hyvä mauntuoja kasvisruokiin. Pitää kuitenkin muistaan, että ei mikään paras pakokeino vegaaniystäviä ajatellen.
Hampurilaisen iso koko aiheutti traditionaalisen ongelman: purilainen oli reunoilta kuiva. Myös pihvin reunaosat olivat kärähtäneet juustosta johtuen, I hear you chef. Joten ison koon puolesta ei ollut makua joka haukulle, vaikka koira jäi kotiin.
En ymmärtänyt burgerin kastiketta. Aura on suhteellisen voimakas ja juustopihvi itsessään on hyvin vahvan makuinen, niin miksi burgerissa ei ollut jotain piristävämpää kastiketta? Joku raikas tuulahdus mistä tahansa mereltä tai ilman suunnasta olisi tuonut hampurilaiseen kaivattua potkua. Maku itsessään ei ollut huono, mutta hyvin puudutava koko pakettia ajatellen. Ehkä tätä ajatellessa oli hyvä, että purilaisessa ei ollut kurkkua edes suolaisessa muodossa. Täytteinä oli tomaattiasalsaa ja hyvänmakuista punasipulia. Alkuksi mietin, että miksi tomaatti on pilkottu silpuksi ja luin listasta, että kyse on salsasta. On tärkeää, että asiakkaalle kerrotaan mitä hän syö, vaikka salsasta jäi käteen sama fiilis kuin Baggion pilkusta 94.
Hinta: 15,90 ateria. Listalla ei pelkkää burgeria.
Arvio (1-10) : 6
Miellyttävä sämpylä ja sen koostumus. Kasvispihvissä oli makua, mutta aurajuustokastike teki purilaisesta hiukan raskaan makuisen.

No comments:
Post a Comment