SCANBURGER, ROVANIEMI


Scanburger
Koskikatu 26, Rovaniemi

Se on hieno tunne, kun kurvaat Lapin pääkaupungin katuja. Isot keltaiset ranskalaiskaaret syleilevät sinua saapumaan luoksensa. Käännyt niitä kohti mutta ennen näitä syövyttäviä portteja, nostat tiedostetun keskisormen pystyyn ja menet naapuriin pienemmän pahan luokse. En tiedä missä muualla kuin Rollossa tämä olisi mahdollista. Mutta kyllä, kuten skaupan ja keskon lippulaivat aina ovat vierekkäin, niin tällä nämä jätit.

Yksi hieno yksityiskohta koskikadun Scanburgerista on, että aina kun olen vieraillut siellä, siellä on joku suhteellisen päissään. Ei liene siis yllätys, että niin tälläkin kertaa. En pidä tätä mitenkään luotaan pois työntävänä, vaan enemmänkin luokseen vetävänä. Huumori on aina huumoria. Humalainen ihminen/ihmiset ovat aina yksi iso kulmakivi huumorin värikkäässä kentässä, pissaamisen ja kakkaamisen kylkeen. Unohtamatta sitä, että mies pukeutuu naiseksi. Vitsit vitseinä ja sketsit sketseinä.

Kasvishampurilainen tuli ammattitaitoisen myyjä-kokin käsistä käteeni. Sadetta pakoon päästäkseni, hyppäsin perheautoni nurkkaan sitä nauttimaan. Burgerin yksi yllättävä piirre, mitä en ollut aikaisemmissa ns. bulkkipaikoissa huomannut oli, että tässä oli juustosiivu välissä. Yleensä tälläiset herkut on jätetty näistä kasvisversioista pois, mutta tämä oli miellyttävä yllätys. Pidin myös purilaisen pihvistä. Se oli paistettu oikein. Ehkä myyjä-kokki oli enemmän asiantunteva keittiön kuin kassakoneen puolella. Tästä tosin ei voi olla varma, kun ne ovat samaa tilaa, mutta pihvi oli mukavan rapea päältä, mutta sisältä pehmeä. Tämä ja jonkinlainen kurkkutyyppinen majoneesi muodostivat miellyttävän combon. Tosin pihvi oli jostain pakastelaarista vedettykin, eikä oikein maistunut millekään. Muuten hampurilainen ei tarjonnut kyllä mitään mistä voisi Piston aamukaljalla kertoa. 

Hinta: 5,2 rahaa. 
Arvio (1-10) : 4

Juusto ja pihvin paisto olivat positiivisia asioita. Rehellisesti sanottuna tämä oli parhaimpia bulkkipurilaisia, mutta bulkki on aina bulkki.

No comments:

Post a Comment